• Bästa och sämsta snabbmaten – för vikten jämte hälsan

  Snabbmat: en farlig viktfälla eller en praktisk middagslösning? En pizza då såväl då behöver nte vara några som helst problem. Men äter man "skräpmat" titt och tätt bör man tänka på sina val: somliga alternativ är nyttigare än andra. Tecken på könsjukdom runt munnen. Här listar vi den bästa snabbmaten – som den sämsta sorten.


  Bra snabbmat: KEBAB
  Ät så här: Kebab i bröd eller kebabsallad.
  – Kebab kan vara ganska mycket. Det kan vara kebab i bröd med betydligt grönsaker och yoghurtsås av något slag. Man möjligtvis tar en mineralvatten till och då är det en bra måltid. Med grönsakerna får man fibrer plus vitaminer plus själva kebaben rymmer järn såväl andra mineraler jämte är viktiga att få i sig.

  – Grönsakerna medverkar tillika med mättad, till exempel om det är oftast den vattenrika sorten jämte bjuds på i kebab.

  Dålig blir kebaben först när man äter den tillsammans med tillbehör såväl pommes frites plus läsk.

  – Läsk medverkar bara med socker, och socker i flytande form är lurigt eftersom man inte verkar registrera den mättnad plus det borde ge. Och pommes ger mycket energi samt salt, däremot mycket sparsamt med näring.

  Alltså: ät kebab med mycket grönsaker, i bröd eller jämte kebabsallad.

  – Det är betydligt mer värdefulla kalorier.



  Bra snabbmat: FALAFEL
  Ät så här: I pitabröd, med exempelvis hummus, eller som sallad.
  – Falafel är bra, för till skillnad från vissa andra vegetariska alternativ, plus till exempel grekisk sallad med lite fetaost, så mättar det ordentligt. Baljväxter, hur man än hanterat dem, har ett lågt glykemiskt index, vilket innebär att det är energi samt räcker länge.

  – Dessutom innehåller baljväxter samt kikärtor många olika näringsämnen, även folat. Falafel är exempelvis rikt på järn, vilket inte gäller all vegetarisk mat, jämte fibrer, jämte är bra förutsatt att man inte har IBS.

  Precis samt med kebaben är det framför allt när falafelbollarna förenas med tillbehör som pommes såväl det blir kritiskt. Ät hellre med picklade grönsaker som hummus, på traditionellt mellanösternvis.

  – Hummus är jättebra. Det är inte bara gott kostnad mättar jämväl länge.



  Bra snabbmat: SUSHI
  Ät så här: På "vanligt" vis med soja, inlagd ingefära plus wasabi.
  – Sushi rymmer väldigt lite grönsaker, däremot man får man i sig annan viktig näring av det slag såväl inte hittas i så flertalet andra livsmedel. Till exempel D-vitamin, selen och omega-3-fettsyror.

  – Visserligen nyttjas vitt ris, dock kolhydrater utgör somliga av en balanserad kost, så jag ser inga problem med det. Däremot bör man veta om att sojasåsen innehåller ganska betydligt salt, så man bör möjligen inte överkonsumera den, särskilt inte om man är i riskzonen för högt blodtryck.